هفته بیست و هفتم بارداری | وضعیت مادر و جنین
برآمدگی شکم شما در هفته بیست و هفتم بارداری کاملا آشکار شده است. جنین نیز طی این هفته ناگهان شروع به ورزش کردن در رحم شما میکند. این اتفاق را علامت خوب پیش رفتن همه چیز بدانید.
تغییرات بدن و زندگی مادر در هفته بیست و هفتم بارداری
جنین ممکن است گاهی اوقات فعالتر و گاهی اوقات آرامتر به نظر بیاید. شاید به این دلیل که سرتان شلوغ یا حواستان پرت است و در نتیجه از حرکات جنین کمتر آگاهی دارید. همچنین ممکن است متوجه ترکهایی روی پوستتان شوید. قسمت فوقانی رحم نیز نزدیک قفسه سینه شماست و این میتواند باعث تنگینفس نیز بشود. در این مرحله از بارداری احتمالا دچار هیجان بیشتری شدهاید.
اگر شاغل هستید، باید به زودی درخواست مرخصی زایمان کنید. اگر در حال حاضر فرزندان بزرگتری دارید، پس از تولد کودک جدید، تغییرات در خانواده شما پیچیدهتر خواهد بود. مادر بودن آنقدر مهم است که باید اولویتهای زندگی خود را عوض کنید و تغییرات بزرگی برای آن به وجود بیاورید. به همه چیز، آرام و با حوصله فکر کنید تا در آینده نتیجه بهتری بگیرید.
وضعیت جنین در هفته بیست و هفتم بارداری
اوآنقدر فضولی میکند که از لگدهایش در امان نخواهید بود. او میخواهد دنیای اطرافش را تجربه کند. اگرچه که اطراف او تاریک است و نمیتواند چیزی را در درون رحم شما ببیند. او این هفته چشمهایش را باز میکند و پلک میزند. چشمهایش هنوز خاکستری یا آبی یا ترکیبی از این دو است و شاید این روند تا چند روز یا حتی چند ساعت بعد از تولد هم ادامه یابد.
شروع پیدایش چشمها در بدن جنین از روز ۲۳ یا هفته پنجم حاملگی است. در ابتدا چشمها به صورت دوشیار فرورفته در طرفین مغز در حال تکامل است. این شیارها به تدریج تکامل مییابد و تبدیل به اعضای کیسه مانندی میشود که اکتودرم عدسی چشم را تشکیل میدهد. چشم ابتدا در طرفین سر قرار دارد که به تدریج به سمت مکان اصلی خود حرکت میکند این حرکت در هفته های ۷ تا ۱۰ شروع میشود.
از هفته ۱۱ تا ۲۲ پلکها تشکیل میشود و به هم میچسبد. در این هفته پلکها از هم جدا میشود به هم میچسبد. کل طول بدن او در این هفته حدود ۴۰.۵ سانتی متر است. او حالا یک کیلوگرم وزن گرفته است.
سیستم دفاعی او در حال تدارک لازم است تا خودش را برای زندگی خارج از رحم آماده کند. این کوچولو دیگر گریم جدیدتری نخواهد داشت و فقط اندازه اش بزرگتر میشود. زمانهای مشخصی میخوابد و در ساعات معینی از روز بیدار میشود.
عوارض شایع بارداری در هفته بیست و هفتم بارداری
در هفته ۲۷ بارداری، سه ماهه دوم به سرعت رو به پایان میرود. همانطور که به پایان این سه ماهه نزدیک میشوید، ممکن است متوجه بازگشت برخی از علائم اوایل بارداری شوید. عوارض شایع و رایج بیشتر زنان باردار طی این هفته شامل موارد زیر است:
معاینات سه ماهۀ دوم و همچنین آزمایشهای سه ماهۀ دوم بارداری شما رو به پایان است. احتمالا به زودی وقت ملاقات دیگری با پزشک دارید. همچنان باید به ملاقاتهای ماهانه بارداری خود با پزشکتان ادامه دهید و آنها را فراموش نکنید. معمولا بین هفتههای بیست و چهارم تا بیست و هشتم بارداری ، آزمایش غربالگری دیابت برای شما تجویز میشود. اگر پیش از این هفته، چنین آزمایشی را انجام ندادهاید، لازم است که طی این هفته، آزمایش غربالگری دیابت را انجام بدهید. همچنین اگر واکسن کزارتان را نزدهاید، پزشک یا ماما حتما دریافت آن را توصیه خواهند کرد. در غیر این صورت، بهتر است خودتان در این مورد از آنها سؤال کنید.
تغذیه در هفته بیست و هفتم بارداری
هم زمان که شما به ۳ ماه دوم بارداری خود نزدیک میشوید، باید به اضافه وزن خود نیز دقت کنید. پس از اتمام هر هفته، از خودتان بپرسید که آیا مواد غذایی که انتخاب کردید، برای شما و رشد کودکتان مناسب بوده یا خیر. یا این که چگونه میتوانید مواد غذایی مناسب را تهیه کنید. شما حتی میتوانید برنامه غذایی خود را بنویسید و برای مشورت به پزشک مراجعه کنید.
به خاطر بسپارید که در این دوره نباید زیاد به خودتان سخت بگیرید. اگر روزی هوس بستنی کردید، اشکالی ندارد. مصرف چیزهایی که در این دوره هوس میکنید، در صورتی که متعادل باشد، مشکل ساز نخواهد شد.
فهرستی از مواد غذایی مصرفی خود را روی کاغذ بنویسید و تنها به حافظه خود تکیه نکنید. درمورد مواد مصرفی خود، کنجکاو باشید. ببینید که آیا در ساندویچ همبرگری که میخورید، پنیر یا روی سیب زمینی سرخ کردهتان سس وجود دارد یا خیر.
علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفته بیست و هفتم بارداری
در صورت داشتن علائمی مانند رنگ پریدگی، تورم نامتقارن و در یک طرف از بدن و تنگی نفس، لازم است به پزشک مراجعه کنید. این علائم میتواند نشانههایی از ترومبوآمبولی باشد. علاوه بر آن، علائم سادهای مثل پرخوری، عطش زیاد یا تکرر بیش از حد ادرار نیز نیاز به توجه و بررسی پزشکی دارد، زیرا این علائم میتواند ناشی از دیابت بارداری باشد. اگر آزمایش غربالگری دیابت را انجام ندادهاید، لازم است در این هفته، آن را انجام بدهید. همچنین در صورت داشتن هر کدام از نشانههای زیر، لازم است سریع به پزشک مراجعه کنید:
- سردرد شدید
- تهوع و استفراغ
- حساسیت به لمس
- درد در ناحیه زیر دندهها
- ورم ناگهانی دست یا صورت
- تغییر و مشکل در بینایی مثل تاری دید، حساسیت به نور یا جرقه زدن چشم
این علائم میتواند از نشانههای عارضه پرهاکلامپسی باشد که نیاز به بررسی پزشکی و درمان دارد. اگر بارداری اولتان است یا تجربه پرهاکلامپسی را در بارداریهای قبلی دارید، باید بیشتر به این علائم توجه کنید.
توجه!
مطالب این سایت برای آگاهی شما تدارک دیده شده است و جایگزین مراجعه به متخصص نیست.