خواب نوزاد و چند نکته در مورد
خواب نوزاد یکی از گیجکنندهترین مسائلی است که والدین با آن مواجه میشوند. نوزادان مانند بزرگسالان نمیخوابند، اما این تفاوت چیست؟ همانطور که در میان بزرگسالان، بعضی خواب سبک و بعضی دیگر خواب سنگین دارند، تفاوتهای فردی در نحوهی خواب نوزادان هم وجود دارد. در این مقاله با مواردی در رابطه با خواب نوزادان آشنا میشویم.
نخوابیدن نوزاد در طول شب
بعضی از نوزادان با روز و شب کاملاً معکوس متولد میشوند. این جغدهای کوچک ساعتهای طولانیتری در طول روز میخوابند و حالتهای هوشیارتر خود را برای ساعتهای پایانی و مهتابی نگه میدارند. البته در چند ماه ابتدایی زندگی نوزاد، مغز او هنوز با چرخهی شبانهروز آشنا و سازگار نشده و نباید از او انتظار زیادی داشته باشید. راهحل این است که در طول دورههای طولانیتر خواب کودکتان، شما هم بخوابید و به یاد داشته باشید که این جابهجایی روز و شب موقتی است. شما میتوانید با ایجاد یک محیط تاریک و آرام در ساعات شبانه و در عین حال کنار زدن پردهها و بهرهگیری از نور خورشید در طول روز، به تسریع این روند کمک کنید. اما تغذیۀ شبها را در آرامش و نور اندک انجام دهید تا کمکم نوزادتان متوجه زمان خواب خود بشود. اما اصلا سعی نکنید نوزاد خود را به اجبار بیدار نگاه دارید.
خوابیدن نامنظم نوزاد
در هفتههای ابتدایی، نوزاد شما ممکن است هم شب و هم روز را در خواب باشد. البته نکته این است که معمولا نوزادان در طی چند هفتهٔ اول زندگی خود بیشاز دو تا چهار ساعت مداوم نمیخوابند. درواقع نوزادان در هفتهٔ اول زندگی، ۱۴ تا ۱۸ ساعت در شبانهروز در خواب هستند. آنها وقتی یک ماهه شوند، ۱۲ تا ۱۶ ساعت در شبانهروز میخوابند. همچنین در ماه اول لازم است مادر نوزاد خود را هر دو ساعت یک بار برای شیر خوردن بیدار کند. برخی از والدین از زیادی خوابیدن نوزاد خود احساس خطر میکنند. اما نگران نباشید! برای برخی نوزادان طبیعی است که حتی تا ۲۰ ساعت در شبانهروز را نیز خواب باشند.
فضای خواب بدون تجملات و ساده برای نوزاد
برای خوابیدن نوزادتان اصلاً به یک تخت مجهز به ضربهگیرنرم، چندتا پتوی گرم و نرم و دو بالش نیازی نیست. نوزادان بسیار راحتتر خواهند بود که در یک محیط سادهتر بخوابند. ایمنترین موقعیت خواب برای نوزادان خوابیدن روی پشت است. همچنین ایمنترین فضا، روی یک تشک صاف و سفت با یک ملافهٔ چسبیده به آن است. هر وسیلهای که میتواند باعث بسته شدن راه تنفس نوزاد بشود، یا باعث گرم شدن بیش از حد او شود را از فضای خواب نوزادتان حذف کنید.
توجه!
این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.