ظرف غذاخوری کودک چه ویژگیهایی باید داشته باشد | غذاخوری

همانطور که میدانید مهارت کودک در غذا خوردن با گذشت زمان پیشرفت میکند و توانایی فرزند شما در آب خوردن با لیوان، حتی دست گرفتن قاشق و نیز استفاده از ظرف غذاخوری به تدریج بهبود می یابد. با آگاهی از این موضوعات شما باید ظروفی برای کودک خود تهیه کنید که در هریک از مراحل پیشرفت به فرزند شما کمک می کند.
انتخاب لیوان نوزاد و کودک

ممکن است لازم باشد چند مدل مختلف لیوان سوپاپ دار را امتحان کنید تا کودکتان دسته لیوان را گرفته و از آن بنوشد یا یکی از آنها را بیشتر از بقیه دوست داشته باشد.
توجه به دو فاکتوریعنی راحتی مکیدن و چکه نکردن لیوان بسیار حائز اهمیت است. لیوانهایی که سوپاپهای مکنده دارند (نوعی لایه انعطاف پذیر در اطراف دهانه لیوان) میتوانند برای این کار ایده آل باشند، زیرا این سوپاپ مانع از چکه کردن آب میشود، اما آب خوردن برای کودکان دشوارتر میشود و برای کودکان تازه کار چندان مناسب نیست. لیوانهای قدیمی با سوپاپهای سوراخدار برای نوشیدن کودک راحتتر است اما چکه میکند.
طرحهای مدرن دارای انواع مختلف ضد چکه هستند، از جمله واشر لاستیکی که در بالای فنجان قرار میگیرد و کودک را قادر میسازد تا از هر نقطه از آن را که دوست دارند، بنوشند.
انتخاب بشقاب و کاسه ناهار خوری کودک

هنگامی که کودک شما شروع به خوردن غذای جامد میٔکند، شما به ظروفی نیاز دارید که کودک آنها را مال خود بداند و به راحتی و با امنیت کامل از آنها استفاده کند. مجموعه غذاخوری نوزادان و کودکان باید با دوام، روشن و ایمن در ماشین ظرفشویی باشند و معمولا شامل یک بشقاب و کاسه میشود. کارد و چنگال نوزاد و کودک اغلب از جنس پلاستیک است، البته ظروف استیل ضد زنگ، شیشه، بامبو و سیلیکون نیز قابل استفاده است.
کودک در سن ۴ تا ۶ ماهگی شروع به خوردن غذای جامد میکند و شما به ظروف کودکانه نیاز پیدا میکنید.
قاشق و چنگال نوزاد و کودک

قاشقهایی با لبه نرم که برای نوزادان طراحی شده اند، در برخورد با لثههای نوزادان شما لطیف بوده و باعث آسیب دیدگی فرزند شما نمیشوند. بعضی از این قاشقها دارای پوشش حساس در برابر گرما هستند که داغ بودن غذا را با تغییر رنگ به شما نشان میدهند. دسته قاشق پهن یا حلقهای براحتی در مشت نوزاد قرار میگیرد بنابراین مناسب غذا خوردن بدون کمک نوزاد است. بعضی قاشق و چنگالها ظاهر جالبی دارند و غذا خوردن را برای کودک جذاب میکنند.
والدین استفاده از چنین قاشقهایی را در ۴ تا ۶ ماهگی نوزادشان آغاز میکنند، وقتی کودکان عمدتا وقتی با غذاهای جامد آشنا میشوند.
ظرف کمکی غذاخوری کودک

وسایل بسیاری برای آسانتر ساختن غذا خوردن کودک شما وجود دارد، که شناخته شدهترین آنها شامل کیسههای چندبار مصرفی است که والدین میتوانند آن را با غذاهای پورهای پر کنند، کودکان نیز میتوانند بدون ریختن غذا دست خود را داخل آن فرو برده و از آن بخورند. امکانات خوبی نیز برای به کارگیری هنگام سفر وجود دارد، از جمله ظرفهای غذای مینیاتوری برای استفاده در پیکنیکها و یا هواپیما که می توانید غذای کودک را در آنها قرار داده و همراه خود ببرید.
اگر غذای کودک را خودتان آماده میکنید بهتر است بدانید که امروزه سیستمهایی تولید شده که توانایی پختن، مخلوط کردن و حتی بسته بندی غذای کودک را دارد. حتی میتوانید قفسههایی را که برای مرتب کردن وسایل غذای کودک در کابینتها طراحی شده اند را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید.
نکات ایمنی مهم هنگام خرید ظرف غذاخوری کودک

استفاده از BPA یا بیسفنول ای که یکی از مواد اولیه استفاده شده در تهیه پلاستیک برای سختتر و شفاف ساختن وسایل پلاستیکی بوده، از سال ۲۰۱۲ و هنگامی که تاثیر مختل کننده آن بر عملکرد غدد درون ریز انسان مشخص شد، در ساخت ظرف غذای کودک منع شد. اکثر ظروف پلاستیکی مخصوص نوزادان و کودکان موجود در بازار دارای برچسب BPA-Free یا فاقد BPA میباشند. بعضی از متخصصان هنوز هم نگران مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی هستند و در این خصوص به والدین هشدار میدهند.
توجه!
مطالب این سایت برای آگاهی شما تدارک دیده شده است و جایگزین مراجعه به متخصص نیست.