نزدیکی در ماههای اول بارداری
برقراری ارتباط در دوران بارداری یکی از چالشهای این دوران برای زوجین بحساب میآید. بطوریکه در برخی موارد منجر به سردی آنها شده آن هم درست در زمانیکه دو طرف بیش از هر زمانی به یکدیگر نیازمندند. روابط زناشویی و نزدیکی در ماههای اول بارداری باید با اصول خاص دنبال شود .معمولا زوجین طی بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه میکنند که یکی از آنها مربوط به روابط زناشویی است.
نزدیکی در دوران بارداری
اکثر متخصصین زنان و کارشناسان معتقدند که حتی در حاملگی هم میتوانید از میل جنسی تان لذت ببرید. تا زمانی که پزشک احساس میکند بارداری به خوبی پیشرفت میکند و سلامت بارداری به خطر نمیافتد میتوانید با خیال راحت نزدیکی داشته باشید. گاهی اوقات خستگی، نوسانات هورمونی، حساسیت پستان و حالت تهوع بارداری است که منجر به کاهش میل جنسی میشود. علاوه بر این، با پیشرفت بارداری و مسائلی مانند درد کمر، افزایش وزن و غیره، اشتیاق و میل جنسی کاهش مییابد.
محدودیتها جهت نزدیکی در ماههای اول بارداری
- سابقه سقط یا تهدید به سقط یا زایمان زودرس
- سابقه انقباضات خود به خودی رحمی، خون ریزی و یا پارگی زودرس کیسه آب جنین
- نارسایی دهانه رحم و همچنین تعداد زایمان های متعدد
- چهار تا شش هفته آخر بارداری
- سابقه فشار خون بارداری
- برخی موارد دیگر که توسط پزشک یا ماما عنوان شود
چگونگی روابط زناشویی و نزدیکی در ماههای اول بارداری
اگر بارداری طبیعی باشد و پزشک یا ماما مانعی برای نزدیکی زوجین عنوان نکند روابط بلامانع است. در سه ماهه سوم با نظر پزشکی که بارداری را پیگیری میکند نیز میتواند ادامه یابد. هر چند در بارداری به خصوص ماههای آخر باید پوزیشن و وضعیت مناسبی در حین نزدیکی در نظر گرفته شود که به شکم زن باردار فشاری وارد نیاید.
شاید بعضی خانمها در حین بارداری به خصوص سه ماهه اول با کاهش میل جنسی رو به رو شوند که در برخی متون این مساله را به خستگی و تهوع ناشی از مراحل اولیه رشد جنین و جفت نسبت میدهند. در برخی از خانم ها این مساله درست برعکس اتفاق میافتد و به افزایش تمایلات جنسی زن در سه ماهه اول منجر میشود.
به طور کلی اگر منعی برای رابطه جنسی در بارداری نیست تعامل و تماس لازم است. نوازش کردن خانمها در دوران بارداری به آرامش فکری و روانی آنها کمک میکند و موجب میشود فرزند شادتری به دنیا بیاورند. پس از زایمان نیز زودتر به زندگی زناشویی خود بازمیگردند.
بعد از تولد فرزند نیز عموما چند هفته طول میکشد تا مادران بتوانند در کنار رسیدگی به نوزاد، خود را برای رابطه جنسی آماده کنند. به خصوص در اوایل رشد بچه ممکن است زوجین حریم خصوصی نداشته باشند تا احساسات جنسی خود را بروز دهند. توصیه میشود حتما به حفظ این حریم خصوصی در هر مرحله از زندگی بپردازید تا زندگی جنسی و به دنبال آن سایر نقاط زندگی مشترک را با نشاط در کنار هم طی کنید.
نکات مهم زناشویی و نزدیکی در ماههای اول بارداری
بارداری زمان افزایش هشیاری جنسی و حساسیت در بعضی از زنان است. در بعضی از موارد این حساسیت تغییری نکرده یا حتی کاهش مییابد. بعضی از پژوهشها تغییراتی را در میل جنسی همسران گزارش کردهاند. برخی از مردان نسبت به زنان باردار در دل خود، احساس احترام میکنند و نمیتوانند رابطه جنسی با همسرشان برقرار کنند.
اگر همسرتان دچار اختلالاتی در میل جنسی شدهاست به یک روانپزشک ماهر مراجعه کنید. گاهی همسران از پذیرش نقش پدری در آینده نزدیک نگرانند. به ویژه وقتی بارداری ناخواسته بودهاست. در این موارد یک مشاوره خانوادگی میتواند مفید باشد.
نزدیکی درماههای اول بارداری
تهوع و استفراغ دوران بارداری از هفته ۶ بارداری آغاز میشود، در این دوران روابط جنسی و یا حتی تصور آن نیز ممکن است موجب بروز حالت تهوع در زنان باردار شود. اغلب زنان حس میکنند بویاییشان تقویت شده و هر بویی به نظرشان تهوع آور میرسد.
بروز حساسیت سینهها به ویژه در سه ماهه اول در زنان شایع است. تحریک سینهها در هنگام برانگیختگی جنسی میتواند دردناک باشد. بنابراین باید متوقف و یا محدود گردد.
اقداماتی لازم نزدیکی در سه ماهه اول بارداری
- در صورت خستگی، زمان آمیزش باید کوتاهتر شود. این خستگی فیزیکی به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد میشود و میتواند منجر به توقف فعالیت جنسی در بعضی از خانم ها شود. به همسرتان اجازه دهید تا احساسات شما را در مورد آمیزش و لمس سینهها درک کند. به او اطمینان دهید که هنوز دوستش دارید.
- بسیاری از خانمها در طی سه ماهه اول بارداری از زیر دل درد و کرامپها و کمر درد پس از ارگاسم شکایت میکنند. ماساژ کمر در این دوره علاوه بر مفید بودن احساس خوشایندی را نیز برای زنان باردار فراهم مینماید. بنابراین میتوانید از همسرتان بخواهید محبتش را با ماساژ دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن به شما ابراز کند.
- ترس از سقط، یکی از عواملی است که زوجها را ناچار به چشم پوشی از روابط جنسی مینماید. نگران نباشید پس از هفته ۲۰ بارداری خطر سقط کاهش مییابد. شما در سه ماهه دوم معمولا میتوانید با خیال راحت براساس توصیه پزشک و یا ماما به آمیزش بپردازید. بنابراین در طی این دوره، روابطتان را با ماساژ و بوسه با همسرتان حفظ کنید.
فواید نزدیکی در دوران بارداری
حاملگی موجب تغییرات زیادی در احساسات، میل جنسی، تعداد نزدیکی و رضایت جنسی دارد. نزدیکی و ارگاسم درحاملگی غالبا بی خطر است و موجب تغییر روحیه و شادابی زن میشود. مقاربت هنگام بارداری برای شما و کودکتان مفید است.به شما کمک میکند تا راحتتر بخوابید، فشار خونتان را کاهش میدهد و حتی باعث شادی شما میشود.شاد بودن در زمان بارداری سلامت شما را افزایش میدهد.
بهبود ارگاسم
جریان خون میل جنسی را افزایش میدهد.در واقع برخی از زنان برای اولین بار در طول بارداری رسیدن به ارگاسم را تجربه میکنند.
کاهش کالری
مقاربت یکی از راههای سوزاندن کالری در بدن است.در هر ۳۰ دقیقه ۵۰ کالری یا بیشتر سوزانده میشود.
کاهش فشار خون
تحقیقات نشان داده که مقاربت فشار خون را کاهش میدهد.از آنجا که فشار خون بالا با پره اکلامپسی از عوارض
بارداری در ارتباط است، این راه روش خوبی برای جلوگیری از آن است.
کاهش درد
ارگاسم، اکسی توسین (یا هورمون عشق) آزاد میکند که تحقیقات نشان داده تحمل درد را تا ۷۴% افزایش میدهد.
بهبود خواب
برای مادر مقاربت آرامش میآورد بنابراین بر خواب آرام شما نیز موثر است. کودک نیز حین مقاربت به خواب میرود.
تقویت ایمنی بدن
یک تحقیق نشان داده که مقاربت موجب تولید آنتی باکتری میشود که از سرما خوردگی و عفونتها جلوگیری میکند.
ایجاد شادی
ارگاسم اندورفین را آزاد میکند که باعث شادی و آرامش شما و کودکتان خواهد شد.
افزایش عشق
دوباره باید از اکسی توسین تشکر کنیم که موجب عشق میشود.
تسریع در بهبودی پس از زایمان
ارگاسم در طول بارداری لگن را برای زایمان آماده میکند که به نوبه خود بهبودی پس از زایمان را سرعت میبخشد.
پوزیشن مناسب نزدیکی در بارداری
در هنگام صحبت در مورد نزدیکی در ماههای اول بارداری ، پزشکان و زنان باردار، بر حالتهای زن در بالا، پهلو به پهلو، یا حالت چمباتمه (به حالت چهار دست و پا یا تکیه بر تخت) تاکید دارند. برخی از این حالتها ممکن است شکم شما را محافظت کند. سایر حالتها می تواند عمق نفوذ را کنترل کند. زیرا نفوذ عمیق در حین بارداری احساس خوشایندی را ایجاد نمیکند.
پوزیشنها
- اغلب پوزیشنهای جنسی تا زمانی که شما احساس راحتی میکنید، مناسب هستند. سعی کنید با پیشرفت بارداری، بهترین وضعیت را برای خود پیدا کنید. به عنوان مثال، به جای به پشت دراز کشیدن شاید بهتر باشد که به پهلو و کنار همسرتان قرار بگیرید یا در موقعیت بالا یا جلوی همسرتان باشید.
- زن بالا باشد. این پوزیشن در دوران بارداری بسیار مفید است. همسر خود را در میان دو پای خود به نحوی که به پشت خوابیده باشد قرار دهید. در این صورت فشاری بر روی شکم شما نخواهد بود و شما میتوانید عمق دخول را کنترل کنید.
- آمیزش از پشت: به شیوهی سگی روی زانها و آرنجهای خود قرار بگیرید. همسرتان زانو بزند و دخول به واژن را از پشت انجام دهد. استفاده از بالش، پشتیبان شکم شما خواهد بود.
- کنار هم و دخول از پشت به واژن (قاشقی) : پشت به همسرتان دراز بکشید. در این حالت دخول از طریق واژن از پشت انجام میشود. چنانچه بارداری شما پیشرفت میکند در اختیار داشتن چند بالش برای حمایت بیشتر از حالت قرارگیری شما مفید است. دخول در این روش عمق کمتری خواهد داشت و بهتر خواهد بود، زیرا در ماههای آخر فشارهای عمیق ناراحت کننده خواهد بود.
- حالت ایستاده (زن رو به دیوار) و نزدیکی بدون دخول در این موارد رابطهی جنسی به همراه مقاربت توصیه نمیشود و باید موضوع با پزشک در میان گذاشته شود.
- آمیزش دهانی و مقعدی : آمیزش دهانی در دوران بارداری ایمن است. دقت کنید که همسرتان هنگام نزدیکی دهانی، هوا را به داخل واژن شما وارد نکند. گاهی به ندرت این امر باعث انسداد رگهای خونی (آمبولیسم هوا) میشود که زندگی شما و نوزادتان را به خطر میاندازد. نزدیکی مقعدی در صورتی که هموروئید (بواسیر) مرتبط با بارداری داشته باشید ناراحتکننده خواهد بود. نگرانی مهمتر در رابطه با انتقال باکتریهای عفونتزا از مقعد به واژن است. در صورتی که نزدیکی واژینال بلافاصله بعد از نزدیکی مقعدی رخ دهد.
- استفاده از کاندوم : در معرض بیماریهای مقاربتی قرار گرفتن هنگام بارداری خطر عفونتهایی که بارداری شما و سلامت کودکتان را تحت تأثیر قرار میدهد را افزایش میدهد. در صورتی که همسرتان مبتلا به عفونت مقاربتی است، از نزدیکی واژینال، دهانی و مقعدی بپرهیزید. در صورتی که در روابط تکهمسری قرار ندارید یا با یک فرد جدید در دوران بارداری رابطه دارید از کاندوم استفاده کنید.
توجه!
مطالب این سایت برای آگاهی شما تدارک دیده شده است و جایگزین مراجعه به متخصص نیست.